DE BENEN VAN JE VOERTUIG!


Banden zijn geweldig belangrijke onderdelen van jouw auto, want het zijn de benen van een voertuig. Zonder zou je niet bewegen en met slechte banden ben je een regelrecht gevaar op de weg. Er zijn weliswaar meerdere redenen om banden te vervangen of te wisselen.

Ten eerste kan het zijn dat je band te ver versleten is en daarom niet meer optimaal presteert. Dat kan je zien aan de profieldiepte. Dat moet minstens 1,6mm zijn, maar eigenlijk is dat al niet meer echt veilig. Daarom wordt er aangeraden om banden te wisselen die nog maar minstens 2mm profieldiepte hebben. Weet je niet zeker of je banden nog in goede staat zijn? Kom dan zeker eens langs om ze te laten nakijken.

Daarnaast is er ook nog een groot verschil tussen zomer- en winterbanden. Winterbanden zijn op een andere manier gemaakt, waardoor je er bij lage temperaturen nog steeds grip mee zal vinden en door het gebruik van speciale inkepingen heb je een kortere remafstand en heb je meer grip in moeilijke omstandigheden zoals bij sneeuw. Een combinatie tussen beide is de vierseizoenenband. Die heeft wel voordelen ten opzichte van de zomerband, maar heeft wel wat tekortkomingen ten opzichte van de winterband. Je kan daarom best zelf kiezen naar wat soort band jouw voorkeur gaat, afhankelijk van jouw rijpatroon en voorkeuren.

Met andere woorden, een band is belangrijk en moet in goede staat verkeren. Spring zeker eens binnen om je te laten adviseren in bandenkeuze. Wij zorgen ervoor dat jij je geen zorgen moet maken!